اینستاگرام ما
انتخاب عینک لیزر مناسب

در این مقاله از آرنا گستر قصد داریم راهنمای کامل انتخاب عینک لیزر مناسب را برای کاربردهای پزشکی که نیاز به دانش فنی خاصی در انتخاب دقیق استانداردهای ایمنی دارند رو خدمتتون معرفی کنیم.

در هنگام انتخاب عینک لیزر مناسب باید به محافظ لیزری، محیط کار، شرایط، مشخصات عملیاتی لیزر و همچنین سیستم های پرتو را در کامل نظر بگیرید چرا که این موارد جز اصلی‌ترین مراحل انتخاب عینک لیزر مناسب است.

هدف اصلی ما در انتخاب عینک لیزر مناسب با درجه امنیت بالا و در عین حال راحت و شیک است که پرسنل لیزر بتوانند همیشه با خیالی راحت و آسوده از لیزهای مختلف استفاده کنند.

اگر شما از دستگاه های لیزر استفاده کرده باشید شاید برایتان پیش آمده است که بعد از چند ساعت کار با دستگاه های لیزر دچار حالت تهوع و سردرد شوید که دلیل اصلی این مشکل به علت استاندارد نبودن عینک ها و یا سنگینی بیش از حد عینک لیزر است که دچار درد در ناحیه گیج گاه و بینی و یا گوش هایتان می‌شود.

انتخاب عینک لیزر استاندارد

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید در انتخاب عینک لیزر، استفاده محافظ لیزری با انواع فن آوری هایی جهانی مانند شیشه، پلی کربنات و نانو کامپوزیت شیشه‌ای با پوشش نازک موجود است که این فیلترها با استفاده از فن آوری لایه‌ای نازک باعث جذب یا بازتاب از سطح دی الکتریک روی شیشه عینک می‌شوند.

بخاطر نازک بودن این لایه پس از مدتی کیفیت خود را از دست داده و بعد از خش افتادن یا تمیز کردن متوالی ممکن است در درازمدت صدمات جبران ناپذیری به چشم وارد آورند پس در انتخاب عینک لیزر مناسب به تمامی نکات توجه کنید.

محصولات پرطرفدار ما : دستگاه اس اچ آر

درحالی که فیلترهای جذبی با استفاده از پلی کربنات مذاب در مواد شیشه ای با کیفیت بالا ساخته می‌شوند که به وقت وجه با تمیز کردن یا خش افتادن کیفیت آنها تغییر نمی‌کند و امنیت آنها همیشه در بالاترین حد ممکن و مثل روز اول است.

در این نوع عینک معمولا کامپوزیتی بکار رفته شده که به ندرت میشکند و هیچ نگرانی از بابت افتادن عینک از دست و فشارآمدن روی شیشه عینک حین حمل آن پیش نخواهد آمد.

انتخاب عینک لیزر مناسب

عوامل کلیدی در انتخاب عینک لیزر مناسب

در هنگام خريد و انتخاب عینک ليزر، منحني جذب و OD عینک را از فروشنده بخواهيد اين كار از اهميت ويژه‌ای برخوردار است چرا كه با اهميت ترين عضو بدن بدون شک چشم انسان است

و بخصوص كساني كه هرروز با انواع ليزر سركار دارند در صورت استفاده از عینک های متفرقه آسیب های جدی به چشم وارد می‌آورند. توصیه های ایمنی آرنا گستر را در ادامه جدی بگيريد :

  • راحت بودن عینک و تظیم شدن آن روی صورت
  • مقاومت در برابر پرتو های لیزری و مکانیکی
  • میزان نور مرئی عبوری عینک
  • تاثیر عینک بر روی رنگ‌های محیط
  • امکان برگشت پذیری اثرات شیمیایی ایجاد شده بر ماده جاذب عینک
  • استفاده از عینک های طبی استاندارد
  • تشخیص طول موج‌های لیزر
  • حداکثر زمان تابش
  • حداقل ضریب تضعیف

خطرناک ترين ليزرها برای چشم

1- ليزر Nd:YAG با طول موج 1064 نانومتر: كاربرد در فيزيو تراپی،LLLT، موهاي زايد، ضايعات عروقی و تتو ريمووال است. اين ليزر نيز با عمق نفوذ زيادی كه دارد شبكيه و ماكولا را دچار آسيب برگشت ناپذير ميكند.

2- ليزر دايود 905 نانومتر كه كاربرد فراوانی در فيزيوتراپی و LLLT دارد: اين ليزر باعمق نفوذ بسيار بالا اسيب جدي و برگشت ناپذيری به شبكيه و ماكولا وارد می‌آورد.

3- ليزر دايود 980 نانومتر: اين ليزر دایود در عروق، جراحي و ليپوليز كاربرد فراوانی دارد و با جذب نسبتا خوبی كه در هموگلوبين دارد، آسيب جدی به شبكيه وارد می‌آورد.

محصول مرتبط: دستگاه لیزر دایود

جالب است بدانيد اين ليزر ها به علت دارا بودن پرتو IR قابل رويت نبوده و اكثر كاربران معمولا بدون عينک براحتي با انها روزانه و ساعتها كار ميكنند دريغ ازينكه حياتی ترين عضو بدن يعنی چشم را لحظه به لحظه از بين می‌برند.

جدول اثرات بیولوژیکی پرتو لیزر بر چشم

اثرات ناحیه آسیب دیده نوع پرتو
آب مروارید عدسی UV-A (315-400 nm)
آسیب شبکیه شبکیه Visible (400-780 nm)
سوختگی شبکیه، آب مروارید شبکیه، عدسی IR-A (780-1400 nm)
سوختگی قرنیه، آب مروارید عدسی، قرنیه IR-B (1400-3000 nm)
سوختگی قرنیه قرنیه IR-C (3000-1000000 nm)
فوتو کراتیتیس (التهاب قرنیه در اثر پرتوگیری با پرتو فرابنفش) قرنیه UV-B & UV-C (200-315 nm)

حتما توجه داشته باشید که طول موج های بيش از 1400 و كمتر از 400 شديدا در عدسی و قرنيه چشم جذب شده و ايجاد اب مرواريد cataract يكي از عوارض شايع كار طولانی مدت و بدون عينک با اين نوع ليزر میباشد.

اما باید بدانید که ليزرهايی كه در محدوده IR و UV كار می‌كنند آسیب رسان به عدسی هستند و ليزرهای ناحيه مرئی visible و IR نزديک (NIR) آسيب رسان به شبكيه می‌باشند.

به علاوه طول موجهاي بين 400 تا 1400 نانومتر به شبكيه Retina رسيده و اگر اين نور در حدی قوی باشد كه دمای شبكيه را 8 درجه بالا ببرد، بخاطر دناتوره شدن پروتئين، آسيب برگشت ناپذير به سنسور های مخروط شكل شبكيه وارد آورده و برای هميشه بينايی از دست خواهد رفت.

نتیجه گیری:

حتما قبل از خرید هرگونه عینک های محافظ لیزر به نکات و مراحل گفته شده توجه کنید چرا که این نکات بسیار مهم و کلیدی بوده و اگر در خرید عینک لیزر حسایت نداشته باشید این امکان وجود دارد که مشکلات مختلفی را برای شما ایجاد شود.

امتیاز دهی post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام آرنا گستر
WeCreativez WhatsApp Support
مشاوره جهت خرید از شنبه الی چهارشنبه 9:30 صبح الی 18:30 بعد از ظهر
شماره تماس: 09123768396