تفاوت دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت در چه مواردی میباشد ؟ آیا صرفا مورد تایید بودن دستگاه توسط FDA کافی است ؟ فرق دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت از لحاظ عملکرد چیست ؟
در این مقاله از آرنا گستر به صورت جامع و مفید به تفاوت این دو دستگاه پرطرفدار و مفید میپردازیم.
همان طور که میدانید دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت از جدیدترین و بهترین دستگاه های لیزر موهای زائد در دنیا میباشند که هر کدام از دستگاهها دارای کاربردهای مختلف و ویژگی های یکسانی هستند.
تفاوت دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت
طول موج
اولین و بزرگترین تفاوت آن ها طول موج درمانی آن ها میباشد. لیزر دایود دارای طول موج 808 نانومتر بوده و لیزر الکساندرایت دارای طول موج 755 نانومتر میباشد.
لیزر دایود موج طولانی تر امکان نفوذ عمیق تر به پوست را فراهم میکند، از لحاظ نظری از ملانین در اپیدرم پوست جلوگیری میکند و بنابراین مستقیماً فولیکول مو را هدف قرار میدهد.
در لیزر Alexandrite در طول موج 755nm، طول موج کوتاه تر از لیزر Diode عمل میکند و به طور موثری برای لیزر موهای زائد در انواع پوست I-IV استفاده شده است.
از نظر تئوری، طول موج طولانی تر به جلوگیری از آسیب دیدگی پوست و تغییرات رنگدانه ای که می تواند با انواع لیزر کوتاه تر انجام شود کمک میکند. لیزر دایود در موهای درشت و تیره عملکرد خوبی دارد و برای موهای کمر یا بیکینی انتخاب خوبی است.
اما طول موج کوتاه تر باعث میشود که از نظر تئوری درمان بر روی پوست های سبک تر از پوسته های تیره اثر بیشتری داشته باشد.
عمق نفوذ
با توجه به طول موج بیشتر لیزر دایود سبب میشود عمق نفوذ بیشتری در داخل پوست داشته و تخریب بیشتری نسبت به لیزر الکساندرایت در فولیکول مو داشته باشد.
تایپ پوستی
لیزر دایود به علت عمق نفوذپذیری بالاتر نسبت به لیزر الکس مناسب تیپ پوستی گندمی، سبزه، و تیره میباشد و لیزر الکس مناسب تیپ پوستی شیشه ای و روشن میباشد.
ضریب جذب
با توجه به اینکه لیزر دایود دارای عمق نفوذپذیری بالاتر است ولی ضریب جذب ملانین کمتری نسبت به لیزر الکساندرایت دارد این در شرایطی است که لیزر الکس بتواند تا عمق دلخواه ما نفوذ کند ولی با توجه به اینکه توانایی اینکار را ندارد لیزر دایود برای پوست های تیره تر جوابدهی بالاتری دارد.
کولینگ
کولینگ دستگاه لیزر دایود به صورت تماس با سطح پوست می باشد که توسط TEC های هندپیس انتقال می یابد در صورتی که شات های دستگاه الکساندرایت از فاصله کمی از پوست زده می شود و به همین علت خنک کردن پوست توسط باد سرد صورت میباشد.
مصرف ژل
دستگاه لیزر الکساندرایت به علت وجود فاصله هندپیس از پوست نیازی به ژل ندارد ولی در لیزر دایود به علت تماس مستقیم با سطح پوست مصرف ژل الزامی میباشد.
هندپیس
وجود لیزربار لیزر دایود در درون خود هندپیس سبب شده تا هندپیس سبکتری نسبت به لیزر الکس داشته باشیم.
تعویض لامپ
در لیزر الکس برای تحریک لیزر راد از لامپ الکس استفاده شده است که هر چند وقت یکبار نیاز به تعویض آن میباشد که هزینه در بر خواهد داشت و در حالی که در لیزر دایود سیستم لیزر بار نیاز به لامپ ندارد.
درمان جانبی
از لیزر الکساندرایت علاوه بر رفع موهای زائد برای درمان های برای درمان پیگمانته و روشن سازی پوست نیز استفاده میگردد در حالی که لیزر دایود تنها برای رفع موهای زائد استفاده میباشد.
مقایسه آماری دایود و الکسانداریت
در تحقیقات به عمل آمده از hairfreelife برای بررسی دو دستگاه الکساندرایت و لیزر دایود روی بیمارانی با پوست I تا IV، مقایسهای انجام شده است که بیماران طی 6 جلسه، با فاصله 4 هفته در هر جلسه، ناحیه زیر بغل را تحت درمان قرار دادند اند.
موهای زائد زیر بغل سمت راست بدن با لیزر 755 نانومتر الکساندرایت تحت درمان قرار گرفته و سمت چپ نیز با اسکن خطی 808 نانومتری دستگاه لیزر دایود درمان شده است.
در هر دو لیزر موهای زائد نتیجه موفق و دائمی داشتهاند و باعث کاهش مو باتوجه به نتایج که حتی 18 ماه پس از درمان هم باقی مانده بود.
اما باید گفت مزیت لیزر الکساندرایت نسبت به دایود در درمان دائمی مو، به دلیل کمتر بودن عوارض پس از درمان آن مانند سرخی و تورم پوست نزد بیماران بوده است.
اما بازم هم دستگاه دایود به خوبی لیزر موهای زائد را انجام داده است و عوارض جدی نداشته است و در روز های اولیه کاملا رفع شده است.
اما همه بیماران توافق کردند که درد هر دو لیزر تحمل پذیر است اما هیچ گونه عوارض جدی به همراه نداشته است.
نتیجه گیری
از این آزمایش بالینی تصور میشود که هر دو لیزر الکساندرایت و دایود نتایج قابل توجهی و طولانی مدت را در هنگام استفاده برای درمان موهای زائد بر روی انواع پوست از I تا IV ارائه میدهند.
که هر دو نوع لیزر به طور مستقیم پس از درمان و 18 ماه بعد، نتایج مشابهی با هم دارند و مشکل خاصی را برای بیماران به وجود نیامده است.
بنابراین میتوان گفت که هر دو نوع لیزر در موهای تیره تر و انواع پوستی از I تا IV در مقیاس فیتزپاتریک به همان اندازه عملکرد خوبی دارند.